Mario Vargas Llosa replica a Laure Adler a propòsit d’Escena relativista

Laure Adler ataca de nou, després del seu voluminós llibre contra Marguerite Duras, carrega, ara, contra en kurtz. Laure Adler desconeix que la veritat de la literatura queda molt lluny del món anomenat real, que la veritat de les mentides és una altra, que la veritat de la literatura té poc o res a veure amb les aparences d’aquest món, que la veritat de la Duras o d’en kurtz no es troba en els fenòmens de la seva vida tal i com van passar, sinó que es troba en els fenòmens de la seva vida tal i com ells els van recrear, com els van preferir. Què aporta al relat conèixer com en kurtz va idear “Escena relativista” des del nores? És important si aquesta escena es va arribar a produir així i si en kurtz la va presenciar? Quina diferència hi ha? La realitat dels fets afecta la veritat del relat? Importa que en kurtz no hagi trepitjat un parc des dels 16 anys per que és al·lèrgic a quasi bé totes les plantes que trobem en els climes mediterranis? Senyora Adler, jo només tinc respostes negatives per a totes aquestes preguntes, la literatura no es regeix per aquests paràmetres, posi-s’ho al cap.  

[@more@]

Quant a kurtz

En Kurtz va viure al centre d’Àfrica i va traficar per una corporació marfilera, va fer coses terribles i, quan la civilització va anar a rescatar-lo, va morir, ja no hi havia res a salvar. Aquí, es van publicant els papers que va deixar.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Mario Vargas Llosa replica a Laure Adler a propòsit d’Escena relativista

  1. efe diu:

    No, no, no, no, no i no! Per això és literatura.

Els comentaris estan tancats.