El finançament dels partits polítics

Resulta que els partits polítics es financen de manera irregular. Suposo que deu ser per que, per les vies legals, no obtenen prou recursos per afrontar les seves despeses. Llavors recorren al 3% (ho poso com a dada simbòlica, que sembla que és el que és). En canvi, altres partits polítics no només poden afrontar les seves despeses, sinó que encara els sobra per mantenir un grup terrorista i per això els il·legalitzen (sembla que són uns cracs de la gestió econòmica). O és que se’ls va il·legalitzar per no dir que condemnen el terrorisme? És això el que diu la Llei de partits polítics?

Suposo que algú deu d’estar fent demagògia amb aquest tema. Potser sóc jo. Per ignorància, probablement. Però és que mira que he llegit i encara no ho entenc.

 

(Quant de temps fa que no parlava de política al bloc! Amb lo que m’agrada! Que ens està passant?)

[@more@]

Quant a kurtz

En Kurtz va viure al centre d’Àfrica i va traficar per una corporació marfilera, va fer coses terribles i, quan la civilització va anar a rescatar-lo, va morir, ja no hi havia res a salvar. Aquí, es van publicant els papers que va deixar.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: El finançament dels partits polítics

 1. Carquinyol diu:

  Amic Kurtz, al teu cas no se que et passa, pero al meu veig que si els treiem les sigles i les pancartes, quan arriben al poder tots son iguals…

  En tot cas, respecte la llei de partits, pensa sempre en els diners i encertaras…

 2. Alepsi diu:

  Doncs… això, després del comentari de l’Efe no hi ha gaire cosa més a dir… no?

  Jo és que, ja saps (o no), de política en sé ben poqueta cosa. El que sí veig és que la pilota passa només de vermell a blau (ja em permetràs la distinció per colors…) i els verds i els grocs i els liles (que segur que n’hi ha) no la toquen mai. Jo no sé, potser sí que la resta són iguals… o no.

  [Ja sé, ja sé, he dit que no hi havia gaire més a dir i he dit el mateix que l’Efe amb altres paraules… però oi que m’ha quedat maco??? No. Ja, ja, però vaja, que ara em fa mandra esborrar-ho…]. xDD

 3. Benvolgut kurtz,

  Permet-me que dubti sobre el finançament irregular dels partits polítics.

  En primer motiu perquè els seus comptes estan plena i totalment fiscalitzats pel Tribunal de Cuentas. De fet, us recomano visitar la web del tribunal on apareixen els informes explicant fins al més mínim detall de la comptabilitat dels partits… fins i tot per “morbo” de veure quins són els seus pressupostos rsulta interessant.

  En segon lloc perquè desdel 2001, la Sindicatura de Comptes per acord (no obligatori per cert) supervisa a més els seus comptes (La Sindicatura a diferència del Tribunal no fa públics els informes si no m’equivoco).

  En tercer lloc perquè el finançament és plenament transparent i amparat en la Llei Orgànica de Finançament de Partits (3/1987). Una molt escueta llei però que deixa ben clares les regles de joc.

  I en quart lloc perquè els partits no són més que el reflexe de la llibertat d’expressió de la qual gaudim tots. Dit d’una altra manera, els partits reben donacions (nominals o no) de la mateixa manera i amb la mateixa legitimitat que qualsevol altra organització no governamental ho fa.

  Si t’interessa el tema em permeto suggerir-te aquest article:
  http://xtomas.bloc.cat/post/2918/139787

Els comentaris estan tancats.